- Autor: STOB
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Mléko odstředěné průměr | 30 | 
| Solamyl | 10 | 
| Mouka pšeničná polohrubá | 30 | 
| Jahody | 150 | 
| Tvaroh odtučněný průměr | 250 | 
Energetická hodnota celkem: 1612 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 36, 
                                                        Tuky (g): 3, 
                                                        Sacharidy (g): 54,
                                                        SAFA (g): 1,
                                                        Cukry (g): 24,
                                                        Vláknina (g): 6,
                                                        Sůl (g): 0
                                                        
                                                        
Postup přípravy
Smícháme mouku, solamyl, mléko, tvaroh a vypracujeme těsto. Vyvílíme plát o síle cca 0,5cm a rozkrájíme na čtverce zhruba 8x8cm. Jednotlivé čtverce naplníme jahodami a vaříme ve vroucí vodě dokud knedlíky nevyplavou na hladinu. Zbylé jahody rozmixujeme a vzniklým pyré poléváme knedlíky při servírování.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









